Ruim veertig fotografen reageren op hun favoriete boek

De uitgevers Markus Schaden en Willem van Zoetendaal hebben meer dan veertig fotografen en/of kunstenaars gevraagd een persoonlijk statement toe te voegen aan hun meest geliefde publicatie. De resultaten zijn te bekijken in twee kortlopende presentaties in het Foam en in galerie Van Zoetendaal. Dit project is Marks of Honour, a Striking Library gedoopt.
De deelnemers zijn gevraagd bij wijze van eerbetoon ‘iets’ te doen met hun favoriete (foto-)boek. Dat kan door het toevoegen van één of meerdere foto’s in een doos, het creeëren van een nieuwe omslag of het schrijven van een persoonlijk nawoord. In principe is alles toegestaan. Tijdens de presentaties zullen medewerkers van het Foam en Van Zoetendaal, voorzien van witte katoenen handschoenen, het publiek behulpzaam zijn met het bezichtigen van de werken en enige toelichting geven.

De fotografen en/of kunstenaars die een bijdrage leveren zijn o.a. Morten Andersen, Paul Andriesse, Sara Blokland, Tudor Bratu, Koos Breukel, Olivier Cablat, Serge Clement, Nicolas Descottes, Leo Divendal, Charlotte Dumas, Machiel Botman, Bertrand Fleuret, Albrecht Fuchs, Julian Germain, Stephen Gill, Jacqueline Hassink, Elias Hassos, Koen Hauser, Todd Hido, Cuny Janssen, Paul Kooiker, Katrin Korfmann, Jan Koster, ULAY, Andreas Friedrich, Loodwick Press Images, Simone Nieweg, Arno Nollen, Martin Parr, Diana Scherer, Ken Schles, Joachim Schmid, Harold Strak, Oliver Sieber, Katja Stuke, Ruth van Beek, Carla van de Puttelaar, Andy Bosma, Mark van den Brink, Bertien van Manen, Jasper Wiedeman, Eli Content, Dirk Kome, Wolfgang Zurborn.

De werken zijn van 10 tot en met 15 mei in het FOAM en verhuizen dan naar galerie Van Zoetendaal, waar ze van 17 tot en met 21 bekeken kunnen worden. Deze odes worden inclusief de originele publicaties in oplage van vijf te koop aangeboden.