Ruud van Empel exposeert in Los Angeles en New York

Amper twee weken na de opening van Erwin Olaf’s show in New York kunnen de Amerikanen kennis maken met het oeuvre van Ruud van Empel. Zijn werk hangt op een beurs in Los Angeles, terwijl hij in New York een solopresentatie krijgt en in een prestigieuze groepsexpositie is opgenomen.
Ruud van Empel (Breda 1958) wordt bij de fotobeurs Photo L.A. vertegenwoordigd door zijn Duitse galerie TZR. Deze beurs startte vijftien jaar terug met 18 exposanten en opende afgelopen weekeinde met 71 deelnemende galerieën.

Kleur op groot formaat blijkt op deze beurs het meest in de belangstelling (te blijven) staan. Een New-Yorkse galeriehouder karakteriseerde de smaak van de huidige verzamelaars met een aardige vergelijking. Hij spiegelde de belangstelling voor nieuw, groot en snel in de fotografie aan de populariteit van de Hummer, de ultieme P.C. Hoofttractor.

Gisteren opende Van Empels presentatie in de New-Yorkse galerie Stux, vandaag presenteert het George Eastman House een groepstentoonstelling, After Eden, waarin Van Empel naast bekendheden als Sally Mann en de fotograferende tweeling Mike en Doug Starn is vertegenwoordigd.

Ruud van Empel verwierf in Nederland bekendheid door zijn bijdragen aan de hilarische t.v.-serie Creatief met kurk. Werd voor dat werk bekroond en ontving enige jaren terug de H. N. Werkman prijs voor zijn fotografie.

• Uitgebreide informatie en veel beelden bij Van Empels Duitse galerie: www.tzrgalerie.de