Scenariogoeroe en storytelling expert Robert McKee deze week in Eye

Een lang gekoesterde droom van veel filmmakers in Nederland gaat in vervulling, zo meldt een persbericht: de wereldberoemde scenariogoeroe Robert McKee (73) komt voor het eerst naar Nederland. In een vierdaags seminar deelt de storytellingexpert zijn geheimen met Nederlandse regisseurs, scenaristen, acteurs en producenten. Voor (film)studenten is op 7 mei een gratis en beperkt toegankelijk vraaggesprek met McKee in Eye.

Het bericht vervolgt:
De Amerikaanse Robert McKee was acteur, regisseur en scriptdokter, maar werd bekend als schrijfdocent. Zijn boek Story: Substance, Structure, Style, And The Principles Of Screenwriting (1999) geldt als de bijbel onder de scenarioboeken. En een hele generatie schrijvers is door hem opgeleid. Onder anderen grootheden als regisseur Peter Jackson, scenarist William Goldman, het volledige scenaristenteam van Pixar, regisseur Paul Haggis, Jane Campion, John Cleese en Russell Brand volgenden lessen bij hem. In de filmwereld kent hij enthousiaste aanhangers en felle tegenstanders.

http://vimeo.com/92147760

Het seminar wordt georganiseerd door regisseur/filmproducent Sander Veeneman van Sanset Pictures, in samenwerking met het Nederlands Filmfonds, NCE en Netwerk Scenarioschrijvers.

* Seminar (8 t/m 11 mei): er is nog een beperkt aantal plaatsen voor het vierdaags seminar beschikbaar. Kijk op sanset.org voor meer informatie.

* Vraaggesprek (7 mei 16.00 – 17.00 uur): voor de Q&A op 7 mei is een beperkt aantal (gratis) plaatsen beschikbaar voor (film)studenten en pers. Hiervoor kunt u zich opgeven via info@sanset.org