Seminar over HD video met spiegelreflex

Tijdens de World Press Photo tentoonstelling organiseert hoofdsponsor Canon op 19 mei in samenwerking met Apple, Calumet en het NIDF een seminar over Full HD filmen met een digitale spiegelreflex camera. De avond is bestemd voor enthousiaste beroepsfotografen die hun werk graag willen uitbreiden met bewegende beelden.
De locatie is de Oude Kerk te Amsterdam, in het decor van de World Press Photo tentoonstelling. Deze expositie is tijdens deze avond kostenloos te bezichtigen.

Doel van het evenement is om fotografen te inspireren, te motiveren en te demonstreren wat de toegevoegde waarde en kwaliteit is van Full-HD video geschoten met een spiegelreflex-camera.

Sprekers:

– Fotojournalist Geert van Kesteren (o.a. bekend van het boek Baghdad Calling en recentelijk verkozen tot winnaar van de ICP Infinity Award 2009) zal het seminar openen met een lezing waarin hij ingaat op de sterk toenemende rol van bewegend beeld in de wereld van de fotografie.

– Thed Lenssen was in de jaren tachtig een bekend reclamefotograaf toen hij de overstap maakte naar het produceren van tv-commercials. Hij heeft de afgelopen twintig jaar vele bekende commercials voor grote merken geregisseerd. De laatste jaren is hij vooral actief met het produceren van korte filmpjes voor viral marketing op internet. Thed omschrijft deze specifieke beeldtaal als een bewegende foto.

– Fotograaf Olaf van Gerwen heeft reeds een tv-commercial geschoten met de Canon EOS 5D Mark II en vertelt over zijn ervaringen met het filmen met deze camera en de werkwijze voor het opnemen van video en audio.

– Bram Elderman van Apple gaat tot slot in op de verschillende bestandsformaten voor HD en laat zien hoe het opgenomen video- en audio-materiaal eenvoudig gemonteerd kan worden in iMovie, desgewenst in combinatie met stilstaand beeld.

Deelname is gratis, maar registratie is noodzakelijk. Aanmelden kan via www.creativepro-events.eu
Op deze website is ook het uitgebreide programma te vinden en meer achtergrondinformatie over de deelnemende partijen en sprekers.