Seminar Zilveren Camera deels live te volgen

Het seminar dat de Zilveren Camera komende zondag organiseert over gebruik van multimedia voor fotojournalisten zal deels live te volgen zijn op internet. Dat gaat om het deel waarin een panel de nominaties voor de Canon Prijs bespreekt. Het andere deel, waarin Eric Maierson een presentatie geeft over het toonaangevende Amerikaanse bedrijf Mediastorm mag niet worden vastgelegd en kan daarom ook niet worden gestreamd.
Het seminar gaat vooraf aan de uitreiking van de prijzen van de Zilveren Camera, de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek en de Nationale Portretprijs. In het panel-gedeelte motiveren juryleden Bert Hagendoorn en Vincent van de Wijngaard de keus voor de drie nominaties, lichten de drie genomineerden (Rob Hornstra, Mike Roelofs en Daimon Xanthopoulos) hun projecten toe en geeft Mediastorm-producer Eric Maierson commentaar. Hij zal ook vertellen wat Mediastorm met dit soort projecten zou kunnen doen.

De feestelijke uitreiking van de prijzen is overigens ook live te volgen via internet. De streams zijn te bekijken op www.zilverencamera.nl en op de home page van PhotoQ.

De zaal voor het seminar is vrijwel volgeboekt. Wie nog wil komen, moet zich snel aanmelden: www.zilverencamera.nl