Sessie

Of ze haar mond dicht kan houden. En stil zitten. Bepaald geen doorsnee taal voor een portretfotograaf, maar misschien is deze vakgenoot wel overbelast. Dat zou best kunnen, want we bevinden ons in Chicago, The Windy City, waar meestal meer kogels dan windvlagen rondsuizen.

Mevrouw 7540 perst haar lippen stijf opeen. En dat zal voorlopig wel zo blijven, want ze is: crook. Terwijl haar foto op het randje staat te drogen, zoeken we op wat dat precies betekent… boef of schurk. In dat geval valt er uit die hermetisch gesloten mond sowieso weinig los te peuteren.

Onze man in Chicago runt niet zomaar een fotozaak, hij levert identification photographs. Dit is alweer zijn 7999e, maar of model 7540 er een beetje leuk op staat zal hem waarschijnlijk een worst zijn en ook mevrouw kan het eindresultaat vast en zeker gestolen worden. Eigenlijk best een vreemde transactie binnen het fotovak…

Ook raar: de fotograaf neemt vervolgens een foto van de foto, daarna bekrast hij dat negatief met een tekst. Vakman of niet, die woorden hadden in spiegelschrift gemoeten willen ze op de afdruk enigszins leesbaar zijn. leN dnomaiD saila, ytraCcM eilleN ?

Nellie McCarthy, alias Diamond Nel, forever. Nog één blik op foto Nellie en haar verhaal ontvouwt zich vanzelf.

 

schoenendoos0

Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.