Shoot A’DAM 2015 biedt techniek en inhoud

Op maandag 16 maart aanstaande wordt de 3e editie van het event ‘shoot A’DAM’ georganiseerd in  Pakhuis de Zwijger. Shoot A’DAM is een informatief, inspirerend, interactief gratis eendaags evenement voor professionals in de imaging industrie. Het event wordt gehost door de topmerken broncolor (via Transcontinenta) en Hasselblad (via Pro-Spirit) met medewerking van diverse event partners, zoals: de DuPho, PANL, PF, Canon (printers), EIZO, PhotoQ en de Lease Factory.

Het evenement richt zich specifiek op professionele fotografen, fotografie-assistenten, aanstormend talent, serieuze fotografie studenten en andere beroepsgroepen werkzaam in de fotografie en imaging industrie die graag vooruit willen. De bijzondere mix van activiteiten op shoot A’DAM 2015 uit zich in: demonstraties – live shoots door diverse internationale topfotografen, inspiratie – visual storytelling door diverse topfotografen, informatie – seminars/workshops over o.a. fotobewerken, kalibratie, marketing en succesvol ondernemen gegeven door experts van diverse event partners, touch & try – mini studio opstellingen voor de ultieme touch & try met top merken, interessant aanbod van gepubliceerde fotoboeken uit de PhotoQ Bookshop en last but not least: veel interactie en een ideale netwerkmogelijkheid.

Tot de belangrijkste en meest inspirerende onderdelen van shoot A’DAM behoren ongetwijfeld de diverse live shoots en demonstraties die op het podium in de grote zaal plaatsvinden. Gedurende de dag zal een breed scala aan fotografische genres zoals fashion, portret, mode, stilleven en bruiloft de revue passeren. Met ruim 250 zitplaatsen is er altijd wel een plekje om één of meerdere live shoots bij te wonen. Tijdens shoot A’DAM 2015 zullen diverse internationale fotografen – Lara Jade, David Stanbury en Urs Recher – in de grote zaal live shoots en demonstraties uitvoeren.

Visual Storyteling

Tijdens shoot A’DAM 2015 zullen verschillende visual storytellers hun inspiratie delen. Visual storytelling maakt gebruik van grafisch ontwerp, infographics, illustratie en fotografie om informatie over te brengen in de meest onderhoudende en informatieve vorm. De kracht van het beeld bijna letterlijk vertaald met meeslepende teksten die een unieke kijk geven in de motivatie en gedrevenheid van fotografen. Succesvolle fotografen die iets te vertellen hebben en dit graag met je delen. Tijdens de visual storytelling sessies komt een uiteenlopend aanbod van onderwerpen en inspiratie aan bod. Stuk voor stuk ijzersterke en inspirerende stories en beelden die het uiteindelijk resultaat zijn van een idee en/of opdracht waar de betreffende fotograaf zijn passie voor beeld in optima forma in heeft verwerkt. De meewerkende fotografen zijn: Daniel Maissan, Daimon Xanthopoulos, Rob Hornstra, Alice Wielinga en Cris Toala Olivares.

Seminars/workshops

Gedurende shoot A’DAM zullen op continue basis diverse gratis seminars worden gegeven. Gericht op uitdagingen en mogelijkheden waar professionele fotografen voor staan en met medewerking van bedrijven uit de hedendaagse fotografische industrie. Leren van en geïnspireerd worden door top professionals is het doel van deze seminars en workshops. Perfect voor iedereen die zijn of haar fotografie business naar een hoger plan wil tillen. Event partner DuPho neemt een groot deel van de seminar programmering voor haar rekening.

Het volledige programma staat op www.shoot-amsterdam.nl . Hier kan men zich ook aanmelden voor shoot A’DAM 2015 . Via www.facebook.com/shootamsterdam wordt de laatste informatie gedeeld. Wees er snel bij,  want de toegang tot het event is gratis maar vol=vol.