Shoot A’DAM: inspiratie voor de professionele fotograaf

De tweede editie van het jaarlijkse evenement ‘shoot A’DAM’ vindt op maandag 17 maart aanstaande plaats in Pakhuis de Zwijger. shoot A’DAM is een informatief, inspirerend, interactief en gratis eendaags evenement voor professionals in de imaging industrie. Ook de PhotoQ Bookshop is aanwezig.

Het event wordt gehost door de topmerken broncolor (via Transcontinenta) en Hasselblad (via Pro-Spirit), met medewerking van diverse industrie event partners, zoals de FotografenFederatie, Canon (print partner) , Eizo en Adobe .
Vorig jaar trok shoot A’DAM zo’n 800 professionals en dit jaar worden er nog meer bezoekers verwacht.

Het evenement bestaat uit verschillende onderdelen op verschillende locaties in het pand, met als doel om de aanwezige fotograaf inspiratie en informatie te geven:

LIVE FOTO SHOOTS
In de grote zaal zullen doorlopend demonstraties (live-shoots) plaatsvinden op het grote podium door professionele fotografen uit binnen- en buitenland. Zo doet Thomas Morel een hi-speed foto shoot, waarbij de melk in het rond zal vliegen. En Rutger Pauw laat zien hoe je een mooie actiefoto maakt. Speciaal hiervoor komt Dez Maarsen , Nederlands kampioen Freestyle BMX, zijn kunsten vertonen . Urs Recher uit Zwitserland komt uitleg geven over broncolor licht en zal de ‘flash painting techniek’ (schilderen met licht) demonstreren.

HANDS-ON: STUDIO OPSTELLINGEN EN PRODUCT INFORMATIE
In een aparte zaal zijn diverse opstellingen aanwezig, mini-studio’s voorzien van o.a. Hasselblad/ broncolor en Leica apparatuur, waar je de producten zelf kan proberen en vragen kan stellen aan de experts.

INSPIRATIE-SESSIES & WORKSHOPS
Diverse fotografen zullen lezingen geven over hun werk, zoals bijvoorbeeld Daimon Xanthopoulos, Aad van Vliet en Joeri van der Kloet. Daarnaast zullen diverse experts adviseren over allerlei facetten om van je fotografie een succesvolle business te maken. Gekeken wordt o.a. naar auteursrecht, marketing, en lease versus koop als onderwerpen. Workshops zijn er o.a. van Adobe , Eizo en Datacolor Kleurmanagement.

INFORMATIE- EN NETWERKRUIMTE
Hier vind je de PhotoQ Bookshop, een juridisch loket, informatietafels van partners. Daarnaast is hier de ideale mogelijkheid tot netwerken met andere bezoekers en een persoonlijke Meet&Greet met de fotografen en andere sprekers.

Het volledige programma staat op www.shoot-amsterdam.nl. Hier kan je je ook aanmelden.