Shoot Amsterdam evenement voor professionals

Op maandag 18 maart aanstaande wordt het event ‘SHOOT A’dam’ georganiseerd in Pakhuis de Zwijger, een informatief, inspirerend, interactief gratis eendaags evenement voor professionals in de imaging industrie. Het event wordt gehost door broncolor (via Transcontinenta) en Hasselblad (via Pro-Spirit), met medewerking van diverse event partners, zoals de FotografenFederatie, PANL, Canon (print partner) , Adobe (software partner) , PhotoQ en GUP (mediapartners).
Het persbericht meldt verder:

In de grote zaal zijn diverse fotografieopstellingen aanwezig (mini-studio’s voor o.a. portret, product, food en high speed fotografie) waar topfotografen Rahi Rezvani , Steven Bemelman, Daan Verschuur en Rico Ploeg laten zien hoe zij werken en vragen van bezoekers beantwoorden.

In aparte zalen worden inspiratiesessies gegeven door o.a. documentaire fotograaf Daimon Xanthopoulos. Juristen geven toelichting en uitleg over auteursrecht, social media & recht en er zijn twee sessies over ondernemen en waarom een fotograaf zich als merk moet zien.

Hans Rooseboom, fotografie conservator van het Rijksmuseum komt vertellen over de fotografie collectie van het museum, die bestaat uit zo’n 150.000 foto’s uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw uit binnen- en buitenland.

Ook software komt aan bod met workshops over Adobe Lightroom 4 en Photoshop CS6 en Hasselblad’s Phocus software.
GUP zal portfolio reviews doen in de zoektocht naar upcoming fotografietalent.
PhotoQ is er met een bijzondere boekhandel.

Het volledige programma staat op www.shoot-amsterdam.nl. Hier kan men zich ook aanmelden.


Over Shoot:
In New York werd vijf jaar geleden het eerste Shoot evenement georganiseerd door de Bron Imaging Group. Inmiddels is Shoot uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement voor professionals en aankomend talent binnen de photographic imaging industry. Naast Shoot New York is er inmiddels een Shoot Los Angeles, Shoot Paris en nu dus voor het eerst een Shoot Amsterdam.

Over Pro-Spirit en Hasselblad
Pro-Spirit is distributeur van onder meer Hasselblad in de Benelux. Pro-Spirit staat voor een persoonlijke benadering en hun commitment stopt niet na de aanschaf van een product. Pro-Spirit begeleidt, adviseert en ondersteunt de Hasselblad fotograaf op het gebied van product, techniek, software, service & reparatie, maar ook door het bieden van verschillende activiteiten, zoals nieuwsbrieven, netwerkbijeenkomsten en workshops. Hasselblad produceert al jarenlang producten met de professionele fotograaf in het achterhoofd. Kenmerkend voor een Hasselblad camera is de superieure kwaliteit, betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

Over Transcontinenta en broncolor
Transcontinenta is al jaren importeur/distributeur van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie in Nederland. De professionele broncolor producten vormen samen een brede range aan licht oplossingen. Geschikt voor elke manier van beeld vastleggen. Of het nu voor een foto of videotoepassing is. Alle producten zijn even degelijk en van topkwaliteit, zodat een jarenlang probleemloos gebruik wordt gegarandeerd. Uitsluitend gemaakt volgens de allerhoogste kwaliteitseisen en specificaties.