Situatie rond Leibovitz nog onduidelijk

Het is nog niet duidelijk hoe dinsdag de deadline verloopt voor het terugbetalen van de miljoenenschuld die Annie Leibovitz heeft bij de Arts Capital Group. Er is een bericht dat de fotografe van een rechtert in New York de tijd heeft gekregen tot 2 oktober. Andere berichten melden dat er overleg gaande is tussen vertegenwoordigers van beide partijen om een oplossing te vinden.

Eigenlijk zou Leibovitz vandaag een lening van 24 miljoen hebben moeten terugbetalen, maar ze is al een aantal maanden geleden gestopt met aflossen. ACG mag, indien Leibovitz niet aan de voorwaarden voldoent, haar onroerend goed verkopen en verkrijgt dan tevens de auteursrechten over haar fotografie.

AP: Annie Leibovitz deadline to repay $24M loan passes

De Standaard: Maand uitstel van executie voor Annie Leibovitz

Intussen heeft Leibovitz nog een nieuw probleem. De Italiaanse fotograaf Paolo Pizzetti claimt een schadevergoeding omdat Leibovitz zijn foto’s zou hebben gebruikt bij het realiseren van beeldmateriaal voor een reclamecampgne van het koffiemerk Lavazza.

New York Times: Leibovitz Faces Suit and Loan Deadline

Overigens stond het beste en meest complete verhaal over de toestand waarin Annie Leibovitz verkeert in het magazine New York:
How Could This Happen to Annie Leibovitz?