Sneeuw en context bij Fotodok

Fotodok presenteert in december de tentoonstelling Sneeuw is Wit, over context en documentaire strategieën met werk van o.a. Rob Johannesma, Florian Göttke, Gert Jan Kocken en Lidwien van de Ven.
Het persbericht meldt:

De getoonde foto’s gaan over de betekenis van beelden in de media en de perceptie ervan. Ze bevragen kritisch de context waarin beelden worden gepresenteerd. Het werk is ontstaan vanuit de onderzoekende houding van de documentaire fotograaf en beweegt zich op de grens van journalistieke en documentaire fotografie, beeldende kunst en (kunst)geschiedenis.

Voorafgaand aan de opening vindt FOTODOK LIVE! WYSIWYG? plaats, een middag vol activiteit rond het thema ‘context’ in de fotografie.

Hans Aarsman, Theo Baart, Florian Göttke e.a. laten hun licht schijnen over de begrippen ‘context’ en ‘betekenis’ in de fotografie. Hetzelfde beeld in een andere context, de tentoonstelling als betekenisgever en de verschijning en betekenisverandering van beelden uit het collectieve geheugen zijn gespreksonderwerpen. Door middel van lezingen en informele gesprekken – met gasten en publiek – zullen verschillende beeld- en presentatiestrategieën aan de orde komen.

Entree: 7.50 euro (studenten 5 euro)
reserveren via: info@fotodok.org

De tentoonstelling Sneeuw is Wit en FOTODOK LIVE! vormen de afsluiting van Meekijken over de Schouder van.. een jaarlijks terugkerend programmaonderdeel, waar het publiek dit jaar inzicht kreeg in de fotografiepraktijk van Joris Jansen en Theo Baart. Zij deden gedurende 2010 verslag van hun observaties, ontdekkingen en bevindingen én gingen met elkaar in dialoog. Jansen verzorgde de eindpresentatie en Baart het FOTODOK LIVE! programma. Eind januari volgt de publicatie van Meekijken 2010.

Donderdag 9 december
FOTODOK LIVE!: 14.00-17.00
Opening van Sneeuw is Wit: 17.00

Adres: Van Asch van Wijckskade 28, Utrecht

Openingsdagen tentoonstelling:
vr. 10 t/m zo. 12 dec.
do. 16 t/m zo. 19 dec.
di. 21 t/m vr. 24 dec.
di. 28 t/m vr. 30 dec.

Openingstijden: 12.00-18.00 vuur

www.fotodok.org