Snorren van Getty in Bar Moustache voor actie prostaatkanker

Vanavond opent in Bar Moustache in Amsterdam de Getty Images Movember tentoonstelling, in het kader van een wereldwijde actie om geld in te zamelen in de strijd tegen prostaatkanker.
De tentoonstelling is voor het eerst in Nederland te zien en omvat werk, afkomstig uit diverse collecties waaronder crowd-sourced beelden via Flickr en commerciële beelden uit de Stone collectie.

Uit het persbericht:

Simone Mazer (Vice-President International Marketing Getty Images): ‘We zijn verheugd om deze zorgvuldig samengestelde fototentoonstelling, in het thema van Movember, voor het eerst aan het publiek in Nederland te presenteren. Deze expositie laat niet alleen de snor maar ook de sfeer van Movember zien. De tentoonstelling bestaat uit beelden van diverse internationaal gerenommeerde fotografen waarin de authenticiteit en het concept van Movember centraal staat.’

De tentoonstelling wordt op dinsdag 16 oktober tijdens de launch van Movember 2012 geopend ter ondersteuning van het initiatief waarbij mannen in november wereldwijd hun snor laten staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker. Vanaf woensdag 17 oktober tot en met eind november is de fototentoonstelling gratis toegankelijk voor publiek in Bar Moustache.

JC, medeoprichter van Movember, zegt het volgende over de samenwerking: ‘Het is een voorrecht om zoveel support te krijgen van ons Movember Getty Images team. De tentoonstelling illustreert ons creatieve concept voor Movember 2012: de overdracht van kennis. We zijn daarom erg enthousiast om deze beelden terug te zien in diverse landen in Europa, speciaal voor al onze Mo Bros en Mo Sistas.’

De partnership tussen Getty Images en Movember is in 2011 ontstaan in Oslo. Vorig jaar is het Movember initiatief voor het eerst geïntroduceerd in Noorwegen, waar Getty Images een speciale fototentoonstelling voor samengesteld heeft en heeft bijgedragen om de bekendheid van Movember in Noorwegen te verbeteren. Dit jaar is deze samenwerking, naast Noorwegen (Oslo), ook uitgebreid naar Nederland (Amsterdam), België (Antwerpen), Zweden (Stockholm) en Denemarken (Kopenhagen) met de ambitie om de samenwerking in de toekomst verder uit te breiden.

Getty Images en Movember hebben een natuurlijke partnership. Getty Images ondersteunt verschillende goede doelen, waaronder haar eigen Grants For Good Programma. Getty Images en haar fotografen zijn dan ook erg betrokken bij Movember en zijn verheugd dit initiatief te ondersteunen.

Bekijk de beelden van de Movember tentoonstelling

Over Getty Images
Getty Images is wereldwijd een van de toonaangevende producent en distributeur van foto’s, video en multimedia producten en is daarnaast een belangrijke aanbieder van andere soorten digitale content van topkwaliteit, waaronder muziek. Getty Images levert aan zakelijke klanten in meer dan 100 landen en het is het startpunt voor creatieven en media professionals voor het zoeken en aanschaffen van beelden en andere vormen van digitale content. De award-winnende fotografen en beelden helpen klanten met het produceren van inspirerend werk dat elke dag verschijnt in de meest invloedrijke kranten, tijdschriften, reclamecampagnes, films, televisieprogramma’s, boeken en websites. Bezoek Getty Images op www.gettyimages.nl om meer te lezen over hoe het bedrijf de unieke rol van digitale media in communicatie en het bedrijfsleven vooruithelpt en bijdraagt aan de totstandkoming van creatieve ideeën. Meer informatie over hoe Getty Images communicatie inspireert en tot leven brengt kunt u vinden op onze Getty Images Blog blog.gettyimages.com en op onze Facebook pagina www.facebook.com/gettyimages en op Twitter www.twitter.com/gettyimages.com.

Over Movember
In 2003 bedachten drie Australische vrienden het concept van Movember. Sindsdien heeft de campagne zich razendsnel ontwikkeld; vorig jaar haalden 880.000 deelnemers wereldwijd bijna 100 miljoen euro op. In Nederland lieten afgelopen Movember 3.400 mannen hun snor staan. Samen brachten zij bijna 4 ton bijeen voor prostaatkankeronderzoek dat wordt uitgevoerd door het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL).Tijdens Movember organiseren individuele deelnemers, bedrijven, sportclubs, restaurants en cafés door het hele land hun eigen Mo competities en snorrenfeesten om op een leuke manier aandacht te besteden aan het goede doel." Meer informatie op de website http://nl.movember.com/ of via Facebook https://www.facebook.com/MovemberNetherlands.