Societyfotograaf Edwin Smulders stapt in de bladenmarkt

Societyfotograaf Edwin Smulders heeft samen met zijn vader Peter Smulders en hoofdredacteur Jurgen Gommeren twee Engelse bladen overgenomen. Gadgetblad Stuff en autosportblad F1 Racing werden uitgegeven door het Engelse Haymarket. Nu is de licentie in handen van de drie partners. De nieuwe uitgeversnaam is Lumax Magazines.
Edwin Smulders is nu nog fotograaf voor Story. Voor zijn nieuwe baan zal hij het fotograferen niet aan de kant schuiven. Hij heeft in het verleden een waslijst aan contacten in de Nederlandse societykringen opgebouwd en die contacten kan hij nu goed gebruiken om Stuff en F1 Racing een gezicht te geven. In een interview zegt hij dat acteur Winston Post een motor voor ze zal testen. Daar moeten natuurlijk een paar mooie kliekjes bij worden geschoten.

In Nederland heeft F1 Racing een oplage van ongeveer 20 duizend, net als Stuff. De redactie zal veel tekst en fotomateriaal van Haymarket aangeleverd krijgen, maar ze zijn vrij om dit te gebruiken. ‘Voordeel is dat bijvoorbeeld Michael Schumacher al snel een interview geeft aan F1 Racing omdat hij dan weet dat het bij bijna 2,5 miljoen lezers in 135 landen op de deurmat valt’, aldus Smulders.

De drie partners zijn van plan om nog meer bladen van Haymarket uit te geven. ‘Het varieert van autobladen tot een vrouwenglossy’, licht hoofdredacteur Gommeren toe. Wereldwijd brengt Haymarket 130 titels op de markt.

Edwin Smulders was de eerste fotograaf die Willem-Alexander en Máxima in samenzijn fotografeerde. In een interview op de website Combi zegt hij: Op zaterdag zag ik haar (Máxima) samen met een vriendin naar een trendy restaurant in Soho lopen. Voor de deur stond de beveiliging van Willem-Alexander, dat viel direct op. Toen was het een kwestie van geduld hebben. Een paar uur later maakte ik de eerste foto’s van het koningspaar. Toen ze me zagen, schoten ze allebei een andere kant uit. Maar ik had dé foto.

Bron: Combi/ANP