Sofie Knijff wint het meest bij Photo Academy Award

Bij de uitreiking van The Photo Academy Award heeft Sofie Knijff de meeste prijzen in de wacht gesleept. Niet alleen verkoos de jury haar tot algemeen winnares, ze ontving ook twee extra prijzen. ‘The Photo Academy Award biedt laatstejaars fotografiestudenten een grote sprong voorwaarts in hun prille carrière met prijzen als opdrachten, publicaties en exposities bij toonaangevende namen uit het werkveld,’ zoals het persbericht het omschrijft. De jury bestaat uit curatoren en artdirectors. De uitreiking was afgelopen vrijdag in de Odeon te Amsterdam.
Knijff won twee prijzen; een plaatsing in Volkskrant magazine en een opdracht voor reclamebureau THEY. Bovendien is ze uitverkozen tot overall winnares van The Photo Academy Award 2007. De gehele jury is onder de indruk van de variëteit en afwisseling die Sofie Knijff in haar werk laat zien.

Met haar serie over jonge boksers heeft Marieke ten Wolde een plaatsing in de Vlaamse kwaliteitskrant De Standaard gewonnen. Jurylid Evert Hermans was geboeid door haar foto’s en haar goede timing, en heeft haar verkozen tot winnaar.

Curator Colette Olof vindt het werk van Emilie Hudig een serie mooie psychologische documenten, die interesse opwekken naar het achterliggende verhaal. Hudig wint hiermee een expositie in FOAM_Fotografie Museum Amsterdam.

Door maar liefst zes juryleden was Joris ten Bosch genomineerd. Uiteindelijk heeft hij met zijn illustratieve, verstilde serie een opdracht voor Frame gewonnen.

Paul Starink werd door artdirector Merel Kokhuis met twee verschillende series genomineerd en gaat uiteindelijk met een opdracht voor Mark magazine naar huis. Beide series geven volgens Kokhuis blijk van een goed oog voor detail en gevoel voor kleur.

De zwart wit serie van Van Veen laat ruimte voor interpretatie en emotie. Om deze reden won zij een publicatie in HUP Editions (i.s.m. Veenman Drukkers).

Beeldredacteur Linda Meeuwissen werd aangetrokken door de sprookjesachtige eenvoud in het werk van Sofie Van Dam. Met deze gestileerde serie wint zij dan ook een opdracht voor Elle.

Dit was het eerste jaar dat er studenten van St. Lukas Brussel meededen met The Photo Academy Award, en een van hen gaat meteen met een prijs naar huis. Verdickt heeft met zijn serie “Fantasma” namelijk een publicatie in het FotoMuseum Magazine gewonnen.