Sony komt met nieuwe Alpha’s

Tijdens een druk bezochte persconferentie op de ochtend van de openingsdag van de PMA-beurs in Las Vegas introduceerde Sony een tweetal nieuwe Alpha camera’s. Waar Sony vooral op hamert is het unieke Live View systeem in deze camera’s. Zowel de A300 als A350 zijn voorzien van een aparte sensor voor het systeem dat door Sony het ‘Quick AF Live View’ werd gedoopt. Op deze manier is de camera in staat om in Live View modus net zo snel scherp te stellen als bij traditioneel gebruik met behulp van de zoeker.
Opvallend is het feit dat beide camera’s ineens zijn uitgerust met een APS-C formaat CCD. Die van de A350 bevat 14.2 MP terwijl de A300 het met 10.2 MP moet doen. De redenen werden duidelijk bij de daarop volgende aankondiging van een nieuw vlaggeschip voor de professionele markt dat later dit jaar zal worden gelanceerd. Deze camera zal uitgerust worden met de Fullframe Exmor CMOS sensor met maar liefst 24 MP. Dit is de opvolger van de sensor die nu in de Nikon D3 wordt gebruikt. Nikon en Sony hebben sinds vorig jaar een nauwe samenwerking op dit gebied, en waarschijnlijk heeft Nikon een jaar lang het exclusieve recht op het gebruik van deze sensortechnologie.

De stappen die Sony aan het begin van dit jaar zet -en de belofte van een pro-camera later dit jaar- geeft aan dat het bedrijf zich vol overgave een doel heeft gesteld. Wat dat doel is blijkt ook uit het in leven roepen van de prestigieuze Sony Awards en het feit dat Sony Nederland hoofdsponsor is geworden van PANL. De electronica-gigant gaat nu ook op zoek naar de markt van de geavanceerde en professionele gebruikers.

Dit bericht is gemaakt door de redactie van P|f, het vakblad voor fotografie en imaging waarmee PhotoQ kopij uitwisselt. Eerdere artikelen staan op een rijtje in het P\f blog