Sony overbrugt kloof tussen smartphone en goede camera

Camerafabrikanten worstelen al tijden met de populariteit van de mobiele telefoon als fototoestel. Hoe krijg je de consument nog aan een nieuwe compact-camera? Sony presenteert deze week een mogelijke oplossing: losse lenzen die je aan je smartphone kunt ‘schroeven’.

Uit het persbericht van Sony:

Er worden steeds meer digitale foto’s gemaakt met smartphones. Nu introduceert Sony twee nieuwe producten die de kwaliteit van deze foto’s drastisch verbetert, door de creatieve kracht van een high-end compactcamera te combineren met het gemak van je smartphone.

Vanaf nu kan je de meest gedetailleerde foto’s en HD-video’s maken en delen met je smartphone, de foto’s hebben dezelfde beeldkwaliteit als die van een premium compact camera. De lens-style camera’s Cyber-shot DSC-QX100 en DSC-QX10-camera’s zijn de perfecte partner voor de nieuwe Xperia Z1 en andere smartphones – ze veranderen deze in een krachtige compactcamera.

Het is een droom die werkelijkheid wordt voor iedereen die dol is op zijn smartphone, maar de fotokwaliteit wil die een (premium) compactcamera kan bieden. Hoewel ze eruitzien als losse objectieven, zijn de DSC-QX100 en DSC-QX10 complete, volwaardige Cyber-shot camera’s.

De DSC-QX100 en DSC-QX10 kunnen moeiteloos op een smartphone bevestigd worden met de meegeleverde bevestiging die past op een groot aantal populaire smartphones (breedte 54-75 mm/max. dikte 13 mm). Via wifi en nieuwste versie van Sony’s PlayMemories Mobile App wordt verbinding met je smartphone gemaakt. Voor gebruikers van een NFC-compatibele smartphone is het zelfs nog gemakkelijker, dankzij de eenvoudige One-touch verbinding, die makkelijker dan ooit gemaakt wordt ‘door alleen even aan te raken’, dus zonder ingewikkelde instellingen.

De DSC-QX10 is vanaf eind september 2013 beschikbaar in zwart of wit en heeft een consumentenadviesprijs van 200,- euro.
De DSC-QX100 is vanaf eind september 2013 beschikbaar in zwart en heeft een consumentenadviesprijs van 450,- euro.

Meer bij Sony