Speciale Donkere Kamer met Yuri Kozyrev

De Donkere Kamer is op donderdag 29 november voor een speciale aflevering in het Humanity House in Den Haag, Het live magazine over fotografie biedt onder meer een uitgebreide presentatie en interview met de veel gelauwerde Russische fotograaf Yuri Kozyrev, die sinds begin 2011 de opstanden in de Arabische wereld en de gevolgen daarvan vastlegt.
Kozyrev (1963), lid van het agentschap Noor Images, werkte de afgelopen jaren in onder meer Egypte, Libië, Bahrein, Yemen en Tunesië, vooral in opdracht van Time Magazine. In eerdere jaren volgde hij de ontwikkelingen in Irak en Afghanistan. Met zijn werk heeft hij internationaal erkenning verworven, wat blijkt uit de vele prijzen die hij won bij onder meer World Press Photo, ICP, Frontline Club, Visa pour l’Image en Pictures of the Year International. In de Donkere Kamer zal Kozyrev in gesprek met interviewers Lars Boering en Edie Peters de bezoekers meenemen naar de conflictgebieden die hij de afgelopen jaren bezocht, alsmede naar zijn woonplaats Moskou, waar wellicht ook revolutionaire spanning in de lucht hangt.

De Donkere Kamer kijkt verder naar de nieuwsbeelden uit Syrië die ons bereiken.
En er is een interview met fotojournalist Jeroen Oerlemans over zijn werk in conflictgebieden en zijn ontvoering eerder dit jaar in Syrië.

Bovendien zijn er zoals altijd pitches door fotografen die hun project in drie minuten onder de aandacht brengen en hopen op zoveel mogelijk steun van het publiek. Deze keer zijn de pitchers afkomstig uit de eindexamenklas van de afdeling Fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK).

De Donkere Kamer
29 november
van 20 – 21.30 uur
Humanity House
Prinsegracht 8, Den Haag
Entree: 6,50 euro
Aanmelden via aanmelden@humanityhouse.org
(advies: doen, je loopt anders kans dat de zaal uitverkocht is)

Deze speciale editie van de Donkere Kamer is een initiatief van de FotografenFederatie, Humanity House en PhotoQ.

www.humanityhouse.org