Spuugrelletje bij kus-actie

De komkommer van de week kan naar Erwin Olaf en Geen Stijl. Tijdens de kiss-in die hij gisteren organiseerde voor een Amsterdamse snackbar als demonstratie voor meer vrijheid om genegenheid op straat te tonen, ontstond plotseling een dissonant: Olaf spuugde een volgens hem opdringerige verslaggever van Geen Stijl in het gezicht. De fotograaf heeft inmiddels via Facebook zijn excuses aangeboden en kondigt aan een tijd lang rust te zoeken.
De gelauwerde fotograaf riep eerder deze week op tot een kus-demonstratie op het Hugo de Grootplein, voor de deur van een snackbar waarvan de eigenaar riep dat Olaf moest ophouden met het openlijk zoenen van zijn vriend.

Tijdens de kiss-in verschenen ruim 100 deelnemers. Een verslaggever van Geen Stijl had een voormalig Playboy-model meegenomen om zoveel mogelijk aanwezigen te zoenen. Daarbij trokken zij ook geheel in Geen Stijl-stijl op naar Olaf, die vervolgens de verslaggever in het gezicht spoog.

Het relaas van de fotograaf:
‘Het is inderdaad niet chique van mij geweest om de afschuwelijk opdringerige en zuigende verslaggever van geen stijl, die voordrong, me betastte, vrienden van me weg duwde en mij alleen maar voor zijn camera wilde vernederen door een (wel lieve) playmate op te dringen, naar zijn gezicht te spugen. Maar ik ben ook maar een mens, wie tegen zulke lage verslagevers kan moet het maar zeggen, die mag onmiddellijk mijn plaats innemen!’

Iets later gevolgd door de post: ‘hierbij bied ik mijn excuses aan voor het spugen naar de geen stijl verslaggever.’

Donderdagavond meldde Erwin Olaf dat hij voorlopig alle media zal mijden:
‘Beste Facebookers, het is ontzettend stom van me geweest om een zeer opdringerige man in zijn gezicht te spugen, tijdens de geweldige positieve Kiss In van gisteravond. ik voel me schuldig naar jullie, die mij zo hebben gesteund en vooral de paar honderd (300 volgens de buurt regisseur) mensen die ook aanwezig waren. Het spijt me geweldig. ik had geen smet op deze mooie avond mogen werpen. Ik was moe en gespannen en na een paar minuten sarren van de man met microfoon en camera is er iets bij me geknapt. Dat had niet mogen gebeuren. Ik heb het vertrouwen van alle deelnemers beschaamd. Dat spijt me heel erg. Het incident en alle intens hatende, gemene, vaak anonieme beledigingen en halve bedreigingen op internet, hebben me doen besluiten een tijd lang rust op te zoeken en alle media te mijden, ook facebook. Ik ga ff weg en me daarna uitsluitend concentreren op datgeen waar ik soms goed in ben; fotograferen en zo nu en dan filmen. Ik blijf hopen dat we in de nabije toekomst overal onszelf zijn, op iedere straathoek en op ieder plein. Mijn droom blijft hoe dan ook om later als oud mannetje met mijn vriend, zonder angst, arm in arm door alle straten dit land te kunnen schuifelen, af en toe kussend of zoenend. Tot later! Erwin Olaf.

Gk.nl: Erwin Olaf roept op tot kiss in

Geen Stijl: Zomersprookje. Zoenen met Zimra en Erwin Olaf spuugt verslaggever Geenstijl in gezicht

Facebook Erwin Olaf