Stagnatie dwingt Hollandse Hoogte tot ontslagen

Het fotobureau Hollandse Hoogte (HH) heeft deze week bij de uitvoeringsinstantie UWV een verzoek ingediend om zes medewerkers van de 26 op economische gronden te ontslaan. Dat verzoek is op dit moment in behandeling. Een besluit daarover wordt pas over zes weken verwacht, aldus een persbericht van HH.

Het bericht vervolgt:
Dit verzoek is gebaseerd op een plotseling neergang van de omzet. Het vorige boekjaar werd nog afgesloten met een redelijk winst. Maar de stagnatie die begin dit jaar inzette maakte een harde ingreep noodzakelijk.

In voorgaande jaren werden al een reeks van maatregelen genomen om de kosten te reduceren, zoals een verhuizing naar een kleinere locatie. Nu rest ons niets anders dan een ingreep in het personeel.

De oorzaak van de dalende omzet kan helemaal gezocht worden in de groeiende concurrentie van de aanbieders van zeer goedkope fotografie. De zogenaamde microstock bureaus pakken een deel van de markt, door tarieven aan te bieden waarvoor traditionele fotografen en bureaus het niet kunnen produceren. Een aantal segmenten van onze traditionele markt wordt geraakt door deze zeer goedkope nieuwe aanbieders in de markt.

Tegelijkertijd zien wij dat er recent weer belangstelling ontstaat  voor de fotografie die de kernwaarden zijn van Hollandse Hoogte. De markt wil daar, anders dan de afgelopen zes jaar, weer voor betalen. Met een deel van onze markt gaat het dan ook juist goed. Door nu in te grijpen in de kosten, kan Hollandse Hoogte de toekomst zeker aan.

www.hollandse-hoogte.nl