Stedelijk brengt eerbetoon aan Eva Besnyö

In het Stedelijk Museum is tot en met oudjaarsdag een kleine presentatie ingericht met originele drukken van Eva Besnyö’s foto’s. Het Stedelijk in Amsterdam heeft dit gedaan naar aanleiding van het overlijden van Besnyö eind vorige week. Het museum heeft circa honderd foto’s van haar in de collectie. Een deel daarvan wordt nu gexposeerd.
Na 31 december (op die dag is het museum gratis toegankelijk van 11 tot 16 uur) sluit het museum de deuren voor een grootscheepse renovatie.

Behalve Besnyö’s foto’s heeft het Stedelijk nog een andere, grotere ingelaste expositie, namelijk werk van de beeldend kunstenaar Melle. Deze tentoonstelling is gemaakt naar aanleiding van het legaat van de weduwe van Melle dat aan het Stedelijk is overgedragen, bestaande uit prenten en tekeningen, aquarellen, schetsen en borduurwerken. De Amsterdamse kunstenaar MELLE Oldeboerrigter (1908- 1976) werd in de jaren zestig bekend door zijn droombeeldachtige voorstellingen waarbij geslachtsdelen en daarmee samenhangende handelingen een prominente rol spelen.

Zie ook Eva Besnyö (93) overleden