Stichting steunt fotografie Zuid-Nederland

Na bijna een jaar voorbereiding door een enthousiaste groep fotografieliefhebbers is fotosz.nl opgericht. Fotosz.nl staat voor Fotografie Stichting Zuid Nederland.
De stichting heeft als doelstelling het stimuleren van fotografie met een autonoom karakter in Zuid- Nederland. Daartoe behoort niet alleen kunstfotografie, maar ook andere vormen zoals documentaire fotografie en reclamefotografie, waarbij de fotograaf een duidelijke eigen visie en een eigen ‘handschrift’ inbrengt.

Voor dit doel wil de stichting een platform creëren om contacten te bevorderen tussen fotografen, organisaties en instellingen die op dit gebied actief zijn. Maar vooral ook wil de stichting bijdragen aan een brede wisselwerking tussen fotografen en publiek. De stichting beoogt met dit platform tevens een steunpunt te zijn voor jonge, talentvolle fotografen in Zuid-Nederland. Overigens wil de stichting, naast een focus op Nederland onder de grote rivieren, ook projecten met een internationale reikwijdte organiseren.

De stichting richt zich op het organiseren van diverse activiteiten. Een belangrijk onderdeel zal het organiseren van tentoonstellingen zijn. Op korte termijn organiseert fotosz.nl de tentoonstelling ‘Glow In Photography’, welke onderdeel is van het GLOW festival in Eindhoven in november dit jaar. Maar naast tentoonstellingen zal ook op andere manieren kennis van en interesse in autonome fotografie worden gestimuleerd. Er wordt een bibliotheek met fotoboeken samengesteld die voor belangstellenden toegankelijk zal zijn, en worden er diverse workshops en lezingen georganiseerd. De stichting wordt voor de uitvoering van deze activiteiten ondersteund door Galerie Pennings in Eindhoven. Galerie Pennings is de oudste in fotografie gespecialiseerde galerie in Nederland.

Op de website www.fotosz.nl is meer informatie te vinden over de organisatie en activiteiten van deze nieuwe stichting.