Stoere en zachte Wende

Een van de opvallendste foto’s van afgelopen paasweekend was te zien op de cover van het Volkskrant Magazine: een lachende, halfblote Wende Snijders met gitaar, geportretteerd door Morad Bouchakour. Hij mailt over de shoot.
‘Ja, ja die Wende, dat is me er een!’, aldus Bouchakour. ‘Het magazine wilde graag een vrolijke lente-cover omdat ze al wisten dat de cover ervoor wat donkerder/ zwaarder zou zijn (van Koos Breukel). Die middag dat ik haar zou fotograferen regende het piipen stelen en was het grijs weer…’

‘Gelukkig had ze in haar huis een witte kamer en een kamer met een gele muur. De kamer met de gele muur moest dan maar het lentegevoel geven, in de witte kamer wilde ik een mooi portret maken. Terwijl ik met mijn assisttent het licht aan het opzetten was raakte ik met haar in gesprek. Al snel vond ik haar stoer en zacht te gelijk, dat wilde ik dan ook graag in de serie laten zien,’ aldus Bouchakour.

‘Dat stoere was niet z’on probleem. Toen ik haar vroeg of ze ook naakt wilde posseren stond ze een paar seconden later al uitgekleed voor de camera. De gitaar hielp om het niet al te bloot te laten zijn en zorgde voor wat vrolijke en ontspannen momenten. Dat zat wel goed.’

Hij besluit: ‘Het portret in de witte kamer was moeilijker om te "pakken" maar daar ben ik zelf bijzonder blij mee.’

www.moradphoto.com

www.wende.nu