Stomp

Iedereen weet het: een frisse boswandeling is goed voor de hersenpan. Werkt zelfs inspirerend…

Kwam het daardoor dat deze wandelende heer met hoed en paraplu ineens de geest kreeg? We horen het kreupelhout al kraken… Even is het moeilijk, dan staat hij bovenop het spreekgestoelte, speciaal daartoe door de natuur voor de geïnspireerde voorbijganger in het Amerikaanse woud geplaatst.

Onze spreker balt zijn vuist. Helaas, het geluid is weggevallen. Hij zwaait met zijn plu. Het zondagse pak, een paar bestofte schoenen, wacht…dit betoog gaat vast over houthakkersrechten. Niks wandelaar, geen vrije tijd. Het zaagsel staat tot aan de lippen.

Of een hagenprediker, dat kan ook. Maar dan klopt de paraplu niet. En evenmin de woedende vuist. Trouwens, dan had de fotograaf wat publiek erbij in zijn kader gevangen. Nu houdt hij het bij een tegenlichtje.

Achter ons – toeschouwers – klinkt geritsel door het gebladerte. Over ons hoofd heen suist een bal in beeld. De woudcauseur strekt zijn beide armen opzij, richt de haak van zijn regenscherm en draait zijn romp een kwartslag naar rechts. Páts, hij slaat raak. Met een boog verdwijnt het kogelronde object tussen de takken richting zon. Homerun.
Kom, we wandelen weer eens verder.

schoenendoos0
Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.