Studenten St.Joost maken eigen boek eindexamen-werk

Studenten aan de kunstacademie St.Joost in Breda dreigden het dit jaar te moeten stellen zonder catalogus van de expositie met hun eindexamen-opdracht. Da academie heeft dit jaar naast de gebruikelijke tentoonstelling een website (vanaf 26 juni online) en een vouwposter samengesteld. De studenten vinden dat te weinig.
In een email schrijft studente Jette Voorthuyzen:
‘Voor het eerst sinds 1975 geeft de kunstacademie AKV/ StJoost geen eindexamencatalogus uit. In plaats daarvan hebben zij gekozen voor een website en een vouwposter. Een aantal studenten vind echter de catalogus een belangrijk visitekaartje en een goede manier om naar buiten te treden met hun werk. Daarom hebben we besloten om zelf een publicatie te maken. Misschien hebben jullie erover gelezen in de Stem of het Brabants Dagblad. Het resultaat van onze samenwerking is NIET. 64 eindexamenstudenten laten hun werk in dit boek zien. NIET is de eerste publicatie in de geschiedenis van AKV/StJoost geheel in eigen beheer van studenten. NIET wordt dus niet gesteund door de academie. Het wordt verkocht voor E 10 op de eindexamenexpositie in Den Bosch en in Breda. Je kunt je nu intekenen om een boek te reserveren op niet2004@hotmail.com. NIET kan eventueel ook onder rembours opgestuurd worden. Hierdoor steun je niet alleen dit initiatief, maar kom je ook in het bezit van een uniek verzamelobject.
Daarbij is het natuurlijk best leuk om een boek in het bezit te hebben met een bekende van jezelf erin en het werk van diegene. Sowieso, een aantal eindexamenkandidaten breekt na verloop van tijd misschien door, aangezien dit een gelimiteerde oplage is is het best tof als je een exemplaar in het bezit hebt met daarin het beginwerk van deze kunstenaar!!!’