The Sun stop met blote borsten op pagina 3

Een van de merkwaardigste fenomenen in de krantenfotografie is na 44 jaar beĆ«indigd. De ‘page 3 girl’ in Engelands best verkopende tabloid The Sun verschijnt sinds deze week alleen nog in ondergoed of zwempak. Afgelopen vrijdag was de laatste uitgave die op pagina 3 een jonge vrouw met blote borsten liet zien.

UPDATE: The Sun brengt toch weer ‘Page 3 girl’, aldus the Guardian: The Sun brings back topless women

Uitgever Rupert Murdoch voerde het idee begin jaren 70 in nadat hij de krant had overgenomen. Destijds was die aanpak een commercieel succes, hoe on-journalistiek de foto’s voor kranten ook waren. Nu is het fenomeen een zachte dood gestorven, na succesvolle protesten van vrouwen die onder meer ruim 215 duizend handtekeningen verzamelden en een populaire Facebook-pagina opzetten om te protesteren tegen het afbeelden van vrouwen als sex-objecten.

Murdoch had eind vorig jaar al via Twitter laten weten dat het misschien wat ouderwets was om zijn idee nog langer te laten uitvoeren. Wat overigens onverlet laat dat via de site van The Sun en kalenderverkoop en dergelijke nog steeds een overvloed aan blote boezems aan het oog van de kijker voorbij trekt.

The Guardian: Page 3: The Sun calls time on topless models after 44 years

Facebook: No More Page 3