Suzanne Dechert neemt afscheid van Melkweg

Suzanne Dechert vertrekt, na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, op 1 januari bij de Melkweg Galerie. Na ruim 40 jaar, als mede-oprichter, bij de Melkweg werkzaam te zijn geweest als staflid en programmeur in diverse disciplines (o.a. theater, dans, vrouwenfestivals), heeft zij zich de afgelopen decennia zowel nationaal als internationaal gemanifesteerd als een bevlogen en eigenzinnig galeriehouder, aldus een persbericht van de Melkweg.
De Melkweg Galerie is een van de eerste expositieruimtes voor fotografie in Amsterdam. Zij staat bekend om haar exposities, die een onafhankelijke visie en sociale betrokkenheid en engagement van de makers uitstralen.

De Melkweg Galerie is portretgericht en legt de nadruk op thema-exposities die het leven in al zijn facetten weerspiegelen en becommentariëren. Suzanne Dechert bood gelegenheid om te exposeren aan zowel gevestigde namen, oude meesters als ook beginnende, jonge fotografen. Zij zocht altijd naar het buitengewone, niet naar het middelmatige of het sensatiebeluste, en naar de eerlijke fotografie, geen bewerkte foto’s.

Met Suzanne Dechert heeft de Melkweg Galerie altijd uit overtuiging gekozen voor de confrontatie, vaak voor beelden die men niet wil zien omdat ze ongemakkelijk zijn en het “coole” levensgevoel verstoren.

Vanaf 12 december tot eind januari 2013 organiseert de Melkweg Galerie een afscheidstentoonstelling, als overzicht van het door Suzanne getoonde werk en georganiseerde programma’s in de Melkweg.

Op www.melkweg.nl is de vacature te vinden die ontstaat door haar vertrek.