Suzanne Henning is de nieuwe directeur van DuPho

Suzanne Henning is per 5 september aangesteld als directeur van DuPho, beroepsorganisatie voor professionele fotografen, zo lezen we in een persbericht. 

Het bericht vervolgt:

Suzanne Henning zal zich de aankomende periode o.a. richten op het ontwikkelen van een nieuwe missie en visie en strategie voor DuPho. Bekende programma’s zoals de Donkere Kamer en Fotokroniek blijven bestaan, evenals diverse activiteiten voor de platforms. De samenwerking met andere belangenorganisaties zal worden voortgezet om de belangenbehartiging van de leden te waarborgen.

DuPho komt voort uit een fusie tussen FotografenFederatie BFN, GKf, MWF, PANL, SVFN en de leden van NVF en MPN zijn daarbij aangesloten. Met haar 2000 professionele fotografen is DuPho de vertegenwoordiger van professionele fotografen in Nederland.

Suzanne Henning: “Mensen die werkzaam zijn in de creatieve industrie hebben het vaak moeilijk om hun vakmanschap te combineren met hun ondernemerschap. Ik zie een uitdaging om antwoorden te krijgen op de vragen: “Wat is (de waarde van) beeld in deze door beeldbepaalde cultuur? Hoe zit het met de rechten omtrent beeld? Helderheid scheppen voor de individuele fotograaf en richting geven aan hun positie is daarbij essentieel.”

Arda Gerkens, voorzitter van het bestuur van DuPho is enthousiast over het aantreden van Suzanne Henning: “Suzanne Henning is iemand met enorm veel ervaring in het begeleiden van kleine ondernemers, heeft gewerkt met fotografen en heeft een verbindende persoonlijkheid. Met haar heeft DuPho een directeur die met de vereniging een nieuwe weg in kan slaan.”

Over Suzanne Henning
Suzanne Henning (1971) studeerde Publiciteit en Cultuur in Amsterdam. Ze beheerde o.a. 8 jaar een fotografiestudio en was 5 jaar verbonden aan Stichting De Roos (centrum voor Bewustwording aan het Vondelpark) als uitvoerend bestuurder/directeur en verantwoordelijke voor de marketing van het gehele centrum, als ook tientallen individuele docenten. Ze haalt haar inspiratie uit het samenwerken met en begeleiden van professionele creatieven.

dupho.nl