Tadashi Nakayama nieuwe president Nikon GmbH

Per 1 juli 2009 staat Tadashi Nakayama aan het hoofd van Nikon GmbH in Düsseldorf, hij is benoemd als President en opvolger van Koichiro Yamada. In zijn nieuwe functie is de heer Nakayama verantwoordelijk voor alle activiteiten van Nikon in Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Slovenië. Na vijf jaar de functie van President of Nikon GmbH te hebben bekleed, aanvaart Koichiro Yamada een nieuwe functie als Senior General Manager Sales, Marketing and Service bij Nikon Europe BV in Amsterdam.
Nakayama begon zijn carrière bij Nikon in 1986 in Japan als hardware- en softwareontwerper en bouwde er in tien jaar een uitstekende technische basis op. Vervolgens werkte hij bijna zeven jaar als manager voor digitale producten bij Nikon Inc., waar hij tevens expertise verwierf op het gebied van productmarketing. In zijn laatste functie als General Manager Strategic Planning and Product Planning bij Nikon Corporation in Tokio was hij verantwoordelijk voor de strategische planning en productplanning van alle imaging-producten, zoals digitale SLR-camera’s, NIKKOR-lenzen, compacte digitale camera’s, software en accessoires.

"Ik ben zeer verheugd over deze nieuwe functie als directeur en kijk uit naar de uitdaging om de koploperspositie van Nikon, ook onder moeilijke economische omstandigheden, te behouden en de marktpositie van Nikon te versterken in de vier landen die vallen onder de verantwoordelijkheid van Nikon GmbH", aldus Nakayama.