TCS heeft nieuwe database en groter aanbod

De nieuwe database van het fotobureau TCS is vanaf vandaag online. Het afgelopen jaar heeft TCS met succes gewerkt aan het uitbreiden van het aanbod, met name van buitenlandse agentschappen. Het portfolio beslaat ruim 6,5 miljoen beelden, aldus TCS. Daarnaast stelt TCS zich ook in toenemende mate open als agentschap voor Nederlandse fotografen.
Afgelopen jaar kreeg TCS een flinke klap te verwerken doordat de Nederlandse vertegenwoordiging van Corbis verhuisde naar Zefa, dat door Corbis is overgenomen. Die overstap daagde TCS uit om zijn portfolio snel uit te breiden. Het afgelopen half jaar heeft het bureau de Nederlandse vertegenwoordiging verworven van een aantal gerenommeerde agentschappen: Aisa, Contour, F1 Online, Hachette Filapacchi Photo (waarin onder meer Gamma, Rapho en Keystone zijn opgenomen), Heritage Images, ImagineChina, Lime Photo, Newscom, Polaris, Scanpix, Sipa en Zuma.

Het bureau is daarmee voorzien van journalisitiek werk, portretten van beroemdheden, reisfotografie, historische beelden en kunstwerken. Editorial director Kate Russell: ‘Met dit pakket kunnen we de concurrentie van Corbis, Getty en anderen goed aan.’ TCS behoudt de rechtenvrije tak van Corbis. Bovendien blijft The Cover Story onderdeel uitmaken van het aanbod, dat wereldwijd verhalen en fotografie produceert voor magazines.

TCS is verder ook bezig onafhankelijk werkende fotografen aan zich te binden. Naast directielid Floris Leeuwenberg, Eric Pasquier en James P. Nelson is bij voorbeeld onlangs Robert Knoth, van wie deze maand een boek verschijnt over de gevolgen van nucleaire ongelukken in Rusland, aangesloten bij TCS.

Leeuwenberg: ‘We zijn geïnteresseerd in Nederlandse fotografie. We zijn uiteraard wel selectief. Fotografen die belangstelling hebben, raad ik aan eerst eens op onze site te kijken om te zien wat voor aanbod we hebben, zodat ze zich daaraan kunnen spiegelen. We willen hoge kwaliteit en een professioneel niveau.’

• Meer informatie: www.tcs-netherlands.com