TCS vertegenwoordiger Agence Vu in Nederland

Sinds kort representeert het Amsterdamse bureau The Cover Story (TCS) de fotografie van het befaamde Franse fotoagentschap Agence Vu exclusief in Nederland.
Agence VU geldt als een buitenbeentje onder de toonaangevende foto-agentschappen ter wereld. Het noemt zichzelf ‘excentriek’, omdat men de fotograaf een centrale plaats geeft in de bedrijfsvoering en niet de foto. Dit credo blijkt al uit de naam die men bij de oprichting 20 jaar geleden koos: ‘Vu’ was de naam van het eerste fototijdschrift ter wereld dat kunstzinnig werk publiceerde van illustere fotografen zoals Man Ray, André Kertèsz, Robert Capa en Brassaï.

De huidige generatie Vu-fotografen, onder wie Stanley Greene, Philip Blenkinsop, Kadir van Lohuizen (alledrie prijswinnaars bij World Press Photo), Isabel Munoz en Lars Tunbjork, zet de traditie van het collectief voort met persoonlijke, visionaire fotografie. Vu staat voor beelden die een eigen verhaal vertellen met de fotograaf als auteur.

Het 20-jarige jubileum wordt gevierd met het boek Vu à Paris en een tentoonstelling in de Groningse Noorderlicht Photogallery. Laurence Leblanc, Vu-fotografe opent op 22 Juli om 17.00 uur de expositie die werk bevat van 66 fotografen. De selectie is gemaakt door Robert Delpire, curator, publicist en eminent fotokenner.

• Meer informatie over de deelnemende fotografen en de samensteller op:www.noorderlicht.com