Technische round up: handig gereedschap & weetjes

PhotoQ en Focus gaan op een aantal gebieden samenwerken, waaronder het deels uitwisselen van kopij. Dat betekent onder meer dat PhotoQ nieuws op technisch gebied overneemt van Focus, om te beginnen met een aantal round ups van nieuws van de afgelopen weken. Hierbij wat handig gereedschap en andere weetjes op een rijtje.

Eyefi Cloud
Eyefi Cloud

Eyefi heeft een slimme stap gezet door een foto-app te ontwikkelen die met meer dan 50 Wi-Fi-camera’s samenwerkt. Je hoeft dan niet meer een cameraspecifieke app te gebruiken. Het fotoplatform van Eyefi krijgt daarmee een belangrijke update en biedt nu elke fotograaf de mogelijkheid om gebruik te maken van een geïntegreerde fotobeheeroplossing in de cloud. Zodra de app nieuw gemaakte foto’s registreert, zullen deze foto’s automatisch naar de Eyefi Cloud worden geüpload. De foto’s en videoclips worden in hun originele resolutie direct overgezet van de camera naar smartphones, tablets of desktops en vervolgens naar de Eyefi Cloud. De Eyefi Cloud organiseert en labelt zelf alle foto’s die zijn gemaakt met een camera die is uitgerust met een Eyefi Mobi Wi-Fi SD-kaart. De Eyefi-app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone en is gratis voor Eyefi Cloud-abonnees. Een Eyefi Cloud-abonnement kost maandelijks € 4,99 voor een onbeperkt aantal foto’s en tot 300 video’s met een maximale lengte van 15 minuten per video per maand.

Adobe_Creative_Cloud_290
Adobe’s Creative Cloud

Verschillende nieuwtjes van het Adobe-platform voor beeldbewerking. Voor de mobiele bewerker is per direct beschikbaar Photoshop Fix: een app waarmee je bekende Photoshop-desktoptoepassingen zoals de Healing Brush en Liquify naar een mobiel apparaat brengt. De nieuwe Capture CC-app brengt functies zoals Adobe Shape, Adobe Brush, Adobe Color en Adobe Hue samen. Daarnaast worden de mobiele apps (zoals Photoshop Mix, Photoshop Sketch, Illustrator Draw, Comp CC en Premiere Clip) van Adobe’s Creative Cloud vernieuwd. Voor videografen is het interessant te weten dat Adobe nu uitgebreide native format-ondersteuning voor 4K- en 8K-videomateriaal introduceert. Ultra HD-video komt steeds dichter bij een grote groep consumenten en is daarmee ook een speerpunt van Adobe geworden. Voor een kleine 12 euro per maand kun je gebruikmaken van Creative Cloud Photography om mobiele apparatuur in jouw workflow op te nemen en in te zetten om beelden te bewerken.

nikon.nl
nikon.nl

De Nederlandse website van Nikon is vernieuwd. Er is gekozen voor een geheel nieuw, op de consument gericht ontwerp, waarbij het niet uitmaakt vanaf wat voor apparaat de website wordt geraadpleegd. De productinformatie wordt beter gepresenteerd en je komt sneller bij de informatie die je nodig hebt. Met behulp van grotere foto’s en uitgebreide videoclips wordt de bezoeker geïnformeerd over het actuele Nikon-aanbod. De website wordt op dit moment ongeveer twee miljoen keer per maand bezocht. Er zijn speciale onderdelen zoals service en ondersteuning, maar ook een perskamer. Fotografen die onder de merkcampagne ‘I am Different’ vallen, moeten zorgen voor de nodige inspiratie.

Meer: focusmedia.nl