Tekstboekjes belichten fotografie

Het FotoMuseum Provincie Antwerpen en het Nederlands fotomuseum hebben het initiatief genomen tot het gezamenlijk uitgeven van een reeks tekstboekjes met belangrijke teksten over fotografie.

Het persbericht: ‘De geschiedenis van de fotografie is meer dan een opeenvolging van beelden en namen, ze omvat ook de ontstaansgeschiedenis van talloze opinies, cruciale thema’s en baanbrekende ideeën die ons begrip van het medium en zijn mogelijkheden vormgeven. Met de uitgave van deel 1 van de Bibliotheek van de Fotografie is deze geschiedenis nu binnen handbereik van een breed lezerspubliek in Nederland en België.
Sommige van deze essays, uittreksels, interviews en eerstelijns verslagen verhelderen belangrijke aspecten van de fotogeschiedenis of –esthetica; andere leveren stimulerende inzichten in het oeuvre van bepaalde fotografen en hun opvattingen over het medium.’

Deel 1 bevat teksten van onder anderen Eugène Delacroix, Albert Renger-Patzsch, László Moholy-Nagy, Robert Fank, John Szarkowski en Walker Evans.

Meer informatie bij Nederlands fotomouseum