Tentoonstelling fotoalbums Duitse soldaten in Legermuseum

Vanaf 27 april is in het Legermuseum in Delft de tentoonstelling Vreemden in het vizier, fotoalbums van Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog te zien. De tentoonstelling was eerder te zien in Duitsland en heeft daar veel stof doen opwaaien.
Duitse soldaten werden tijdens de Tweede Wereldoorlog aangemoedigd om foto’s te maken. Wat fotografeerden ze? De tentoonstelling bevat fotomateriaal uit Duitse particuliere en museale collecties, aangevuld met albums en foto’s van Duitse soldaten in Nederland uit het Rijksmuseum Amsterdam.

In Duitsland ontstond een levendige discussie rondom de tentoonstelling. Het was voor de eerste keer dat privé albums werden getoond. De foto’s laten de ‘vijand’ zien door de ogen van de individuele soldaat in plaats van door de ogen van professionele Duitse propagandafotografen.

Op donderdag 26 april zal voorafgaand aan de tentoonstelling een symposium gehouden worden. De kosten hiervoor bedragen €25,- en opgeven kan tot 13 april 2012 via s.vangeest@legermuseum.nl of via (015) 215 05 65.

Bron: Legermuseum