Tentoonstelling Koen Wessing geopend in Chili

Ruim 500 mensen woonden afgelopen dinsdag de opening bij van Koen Wessing – Imágenes Indelebles, de overzichtstentoonstelling van het Zuid-Amerikaanse werk van de in februari overleden Nederlandse fotograaf.
In een verslag meldt producent Paradox: ‘De uitspraak van curator Jeroen de Vries dat het terugbrengen van zijn foto’s over de militaire coup van 1973 naar Chili, Koen Wessing zijn laatste grote wens was geweest ontlokte een emotioneel applaus bij het publiek. Wessing’s zoon Karijn overhandigde een boek van zijn vader aan Rodrigo Hinzpeter, vicepresident van de Chileense republiek die opmerkelijk genoeg op het laatste moment de minister van Cultuur verving.’

Opening – Koen Wessing:Indelible Images from Paradox on Vimeo.

Koen Wessing – Imágenes Indelebles is te zien in GAM / Centro Gabriela Mistral tot 30 april. Voor het Chileense publiek is het de eerste keer na 38 jaar dat de beelden van de militaire coup tegen Salvador Allende te zien zijn. De tentoonstelling komt op een moment dat de huidige (conservatieve) regering een onderzoek heeft aangekondigd naar de toedracht van de dood van de eerste socialistische president van de Chileense republiek.

http://www.paradox.nl/koen wessing

Eerder op PhotoQ: Koen Wessing (69) overleden