Tentoonstelling over vele successen van Robert Delpire

Op donderdag 10 mei opende de tentoonstelling Delpire & Co. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd ter ere van het zestigjarige bestaan van de Aperture Foundation in samenwerking met zijn partners. Deze uitgebreide tentoonstelling zal de vele successen van uitgever, curator en redacteur Robert Delpire presenteren die hij binnen de wereld van de fotografie bereikt heeft.
Robert Delpire heeft op het gebied van fotografie aan vele vernieuwende projecten gewerkt als boeken, tentoonstellingen, tijdschriften en advertentiecampagnes. Zijn initiatieven zullen in de tentoonstelling Delpire & Co worden gepresenteerd over vier podia en samen een uitgebreid geheel vormen.

Als productieve uitgever, beursorganisator en met zijn scherpe begrip van de grafische industrie had Delpire een bepalende hand in de carrière van een groot aantal bekende fotografen uit de recente geschiedenis. In de tentoonstelling zien we hoe Delpire op de voorgrond trad in de wereld van de fotografie.

Delpire & Co was eerder te zien als hoogtepunt van het Rencontres d’Arles in Frankrijk (2009) en werd vervolgens gepresenteerd bij La Maison Européenne de la Photographie in Parijs van oktober 2009 tot en met januari 2010, gesteund door Foundation d’entreprise Hèrmes.

Delpire & Co is bij de Aperture Gallery te bezichtigen tot en met 19 juli. Verder is het werk van Robert Delpire ook te zien bij de Howard Greenberg Gallery en Pace/MacGill Gallery.

Aperture Foundation