Tentoonstellingen over koninklijke familie met veel Robin Utrecht

Na aanleiding van de aanstaande kroning, zijn er twee fototentoonstellingen over het koningshuis. Paleis Soestdijk presenteert vanaf vrijdag 12 april een fototentoonstelling onder de titel Modern Koningshuis, door de lens van Robin Utrecht. In Amsterdam is de expositie Onze Koningin te zien, een samenwerking van ANP Foto, Local World en de Beurs van Berlage, waar ook beelden van Robin Utrecht zullen getoond worden.
De fototentoonstelling Modern Koningshuis, door de lens van Robin Utrecht gaat over de volgende generatie van het Koninklijk Huis. Robin Utrecht volgt in dienst van het ANP ruim 10 jaar het koningshuis en mag als één van de weinige fotografen vaak net ‘een stapje dichterbij’ de koninklijke familie komen dan andere fotografen. Hij fotografeerde zowel bij heugelijke gebeurtenissen, als de verloving van prins Willem-Alexander en prinses Maxima, als bij droevige gebeurtenissen die de koninklijke familie zijn overkomen.

De expositie Onze Koningin is tot en met zondag 25 mei 2013 in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De tentoonstelling toont 33 jaar koningschap en 75 jaar Beatrix aan de hand van een selectie van 145 foto’s uit de beeldbank van ANP Foto. Bij de foto’s zijn korte, historische en anekdotes gevoegd, gemaakt door het persbureau. Omdat Robin Utrecht bijna 11 jaar in dienst van ANP Foto het koningshuis heeft gefotografeerd, zal ook in deze tentoonstelling werk van hem te zien zijn.

Op 7 februari kwamen Local Wolrd, de Beurs van Berlage en ANP Foto samen. Slechts vier weken later was de officiële opening. Schonenberg, directeur van Beurs van Berlage: ‘Het netwerk van het ANP en de distributiekanalen van ANP Pers Support hebben, natuurlijk samen met het thema, gezorgd voor exposure in de media van een orde die wij nog niet eerder hadden meegemaakt’. De tentoonstelling trok de aandacht van verschillende kranten en van tv-programma’s als RTL Nieuws, Blauw Bloed en Tijd voor Max.

Modern Koningshuis, door de lens van Robin Utrecht:
Open: 12 april tot en met 30 mei 2013
Locatie: Paleis Soestdijk
www.robinutrecht.com

Onze Koningin
Open: 12 maar tot en met 25 mei 2013
Locatie: Beurs van Berlage, Amsterdam
www.onzekoningin.nl