Teun Voeten exposeert in Brussel

Op de eerste etage van Café Kafka in Brussel is van 22 oktober t/m 25 november de tentoonstelling War/Oorlog/La Guerre van Teun Voeten te zien.

De tekst van de uitnodiging:

Teun Voeten (1962) studeerde culturele antropologie en filosofie, waarna hij zich toelegde op de oorlogsverslaggeving, zowel als schrijver als fotograaf. Inmiddels is Voeten een internationale bekendheid op gebied van de conflict-fotografie, die tal van spraakmakende reportages op zijn naam heeft staan.

Hij rapporteerde onder andere uit Bosnië, Rwanda, Colombia, Sierra Leone, Liberia, Irak, Afghanistan en Gaza voor bladen als Newsweek, Vanity Fair, LA Weekly, NRC, Vrij Nederland, Knack en de Frankfürter Allgemeine. Ook levert hij bijdrages aan organisaties zoals het ICRC, de UNHCR, Amnesty International en Human Rights Watch. Voeten publiceerde twee boeken: ‘Tunnelmensen’, een antropologische studie over ondergrondse daklozen in New York en ‘How de Body? Hoop en Horror in Sierra Leone’, een raportage over de gruwelen van een Afrikaanse oorlog.

Op deze expositie in Kafka is een klein overzicht te zien van het de oorlogsfotografie. Tevens zal Voeten voor het eerst in Brussel in een slide show zijn meeste recente ‘Work in Progress’ tonen: een serie over het niets en niemand ontziende drugsgeweld in Mexico. Voeten verbleef in juni enkele weken in Ciudad Juarez en Culiacan, de twee meest moorddadige steden in Mexico. Hij komt nu net terug van een nieuwe reis naar Juarez.

Schrijver en dichter Serge van Duijnhoven zal Voeten inleiden en na afloop een kort gesprek met hem hebben over zijn recente “Drugsoorlog in Mexico”- project – waarvan foto’s onlangs ook te zien waren in het Belgische weekblad KNACKen het Canadese tijdschrift ‘The Walrus’.

Café Kafka FOTO-EXPO 1ère étage – TEUN VOETEN: War/Oorlog/La Guerre

Vernissage 22 oktober, 20u
Tentoonstelling tot 25 november
Visverkopersstraat 21 Rue des Poissonniers
1000 BXL Brussel Centrum
Contact informatie:
tel: +32 2 5135489