The Europeans in de Nederlandsche Bank

De tentoonstelling The Europeans van de Amsterdamse fotograaf Reinier Gerritsen is hoogstwaarschijnlijk de best bewaakte foto-expositie van dit moment. De kunstcommissie van De Nederlandsche Bank selecteerde het project voor de eerste expositie in de geheel gerenoveerde kunstruimte van het instituut aan het Frederiksplein. Vanwege deze presentatie is het financiele bolwerk toegankelijk voor belangstellenden.
De afgelopen jaren wandelde Gerritsen over de straten van een respectabel aantal Europese steden en fotografeerde voetgangers. Hij maakte zijn ‘groeps-close-up’s’ in onder andere Riga, Poznan, Praag, Sofia, Istanbul, Ahtene, Berlijn, Bratislava, Boedapest, Boekarest, Nicosia, Venetië, Madrid, Londen, Oslo, Kopenhagen, Luxemburg en Amsterdam.

De foto’s zijn gemaakt om gezien te worden en ook deze bijzonder beveiligde locatie is toegankelijk voor fotografieliefhebbers. Wanneer u zich aanmeldt via telefoonnummer 020-5243640 wordt u met alle egards behandeld. Na de formaliteiten bij de bewaking (legimatie verplicht!) kunt u de perfect uitgelichte tentoonstelling bekijken. Eventuele vragen worden beantwoord door één van de drie enthousiaste stagiares van de Kunstcommissie. Bij het verlaten van de expositie mag u een ‘verwokkelde’ gulden of een zakje versnipperde guldenbiljetten meenemen.

The Europeans
Reinier Gerritsen
Tot 5 november te zien in de kunstruimte van de Nederlandsche Bank, Westeinde1 te Amsterdam. (De ingang bevindt zich pal tegenover de redactieburelen van De Groene Amsterdammer).

Gerritsen vertelt over deze serie in de video: https://photoq.nl/articles/multimedia/photoqs-multimedia/2008/09/15/reinier-gerritsen-over-europeans/
Een groot aantal Europeanen is te bekijken op: http://www.theeuropeans.org/