The Photo Academy Award 2006 voor Willeke Duijvekam

Gisteren zijn The Photo Academy Awards (TPPA), de prijzen voor net afgestudeerde fotografen, uitgereikt. Willeke Duijvekam werd verkozen tot ‘overall’ winnaar.
De TPPA is een initiatief van de Amsterdamse fotoacademie. De jury bestaat uit magazineredacteuren, een art-director en een curator van het Foam. De juryleden kiezen ieder een favoriet in een eigen categorie en samen een ‘overall’ winnaar. Vrijdagmiddag ontvingen de winnaars van dit jaar in het Amsterdamse etablissement Odeon hun awards. De ceremonie werd gepresenteerd door de fotograaf Morad Bouchakour.

De prijs bestaat uit een opdracht en/of publicatie, danwel een expositie.
Voor de categorie├źn ‘Autonomous’ en ‘Interior/exterior’ zijn geen winnaars gevonden. Ivo Bent was de winnaar van de categorie ‘News/documentary’ en krijgt een publicatie in het Volkskrantmagazine. Willeke Duijvekam won in de categorie ‘People/portrait’. Haar serie wordt geplaatst in Eyemazing. Mirjan Brinkhof krijgt een opdracht van Elle, omdat zij de beste was in de categorie ‘Fashion/beauty’. Anke van Iersel tenslotte was winnaar in de categorie ‘Commercial/advertising’ en verwierf een opdracht van het bureau They. ‘Overall’ winnaar Willeke Duijvekam viel bij de PANL-awards eerder dit jaar ook al in de prijzen.

De 50 deelnemers zijn afkomstig van alle bekende Nederlands fotografieopleidingen, met uitzondering van de Rietveldacademie en de Aki. Enkele inzendingen kwamen van net afgestudeerde fotografen uit Vlaanderen. De deelnemers stuurden in het totaal 350 beelden in.