Tomas van Houtryve bij komende Donkere Kamer

Op het laatste moment is de Belgische fotograaf Tomas Van Houtryve toegevoegd als gast van De Donkere Kamer komende maandagavond in Pakhuis de Zwijger. De in Parijs wonende VII-fotograaf maakte de laatste jaren naam met series als Borderline North KoreaBehind the Curtain (over al dan niet voormalige communistische landen in de 21e eeuw) en Blue Sky Days (die goed was voor een tweede prijs in de categorie Contemporary Issues bij World Press Photo).

De andere gasten zijn:

• Carli Hermès, bekend van o.a. de campagnes voor Suit Supply.
• Marieke van der Velden te gast die samen met Philip Brink vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos in gesprek liet gaan met toeristen en daar ontroerende filmpjes van maakte.
• Stacey D. Clarkson komt vertellen over haar werk als art-director bij Harper’s Magazine in New York, aangevuld met Charlotte Dumas wier recente serie Work Horse voor het eerst in Harper’s werd gepubliceerd.
• De rubriek De Camera van… is deze keer in handen van Roelof de Vries, specialist in 360-graden-fotografie.

Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ) verzorgt de presentatie van de avond samen met moderator Andrea van Pol.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten.

De Donkere Kamer is een programma van DuPho en wordt gemaakt in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en PhotoQ.

Aanmelden: De Donkere Kamer #25