Top

Hoe hoog hij zweeft is aan deze vernuftige foto niet te zien, maar dát deze tall hat er eentje van goede kwaliteit is, lijkt duidelijk.

Nu nog een chique foto maken. Best ingewikkeld, want hoe portretteer je een hoed zonder drager? Toegegeven, er bestaat sepiakleurige retoucheerinkt om een hoofd mee weg te wissen, maar zo gemakkelijk wilde vakfotograaf Eli W. Buel zich er blijkbaar toch niet van af maken. Je zou denken: omdat hij ook de binnenkant van de top hat wil tonen. Maar zo is het niet.

De uitdaging, daar ging het Buel om. En dan een echte portretfoto maken, maar zonder storend gezicht. Een neutrale achtergrond, een klosje garen, een naald. En dan?

Een hoge ladder, tot aan het plafond. Draad door de hoed, een spijker, een hamer. Daar bungelt hij al. Maar hij hangt niet stil. Nog meer draden en spijkers, mensenhanden die de zijwaartse draden spannen? Nee, teveel getril.

Haarscherp en doodstil belandt de hoed op de gevoelige plaat. Een ietsje schuin, zoals op één oor. Heel charmant. Maar hij zweeft niet.

Kan iemand het fotografische geheim even wegretoucheren?

schoenendoos0

Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.