Trainer Roda JC Huub Stevens belaagt fotograaf Kick Smeets

Het was een frusterende middag voor de trainer van de Limburgse voetbalvereniging Roda JC. Vanwege een akkefietje met scheidrechter Van Egmond kreeg hij de rode kaart en moest hij het veld verlaten. En dan was er nog die irritante fotograaf.
De emoties liepen hoog op, tijdens en na de competitiewedstrijd van Roda tegen Feijenoord op zondag 20 november jongstleden.
Het loopt niet lekker bij de club die door Stevens getraind wordt. Ze staan veertiende in de eredivisie en verloren gisteren na een tumultueze wedstrijd met 2-3 van de Rotterdammers.

Fotograaf Kick Smeets was er bij en had van de Volkskrant het verzoek gekregen zich te concentreren op de Feijenoord-speler Hossam Ghaly en de Roda-trainer Huub Stevens.
Stevens heeft tijdens de persconferentie na de wedstrijd zijn versie van het gebeurde kunnen geven.

We belden met Kick Smeets voor zijn kant van het verhaal.

Smeets heeft voor de wedstrijd – vanaf zo’n vier meter – enige portretten geschoten van Stevens. Nadat Ghaly in de 62ste minuut werd gewisseld voor Bosschaart, kon Smeets zich volledig op Stevens concentreren. In de 81ste minuut kreeg de Roda-speler Kah een tweede gele kaart en kon opstappen.
Stevens boos. Hij speelt de bal hard ‘in’ op de scheidsrechter. Scheids boos. Stevens krijgt ook een rode kaart en moet het veld verlaten. Smeets ziet hem staan in de gracht rondom het veld en fotografeert hem. Volgens Kick Smeets kreeg hij toen pas voor het eerst het dringende verzoek geen foto’s meer te maken.

Direct na de wedstrijd fotografeert Smeets Stevens, die bij de scheidsrechter op het matje moet komen. Na dat onderhoud wandelt de trainer door de catacomben en ziet Smeets een foto maken. Hij grijpt naar diens camera en maant hem te stoppen met fotograferen. Smeets protesteert en vertelt hem dat hij normaal moet doen. Terwijl Stevens wegloopt, verzucht Smeets nog: ‘Stomme idioot.’

Vervolgens krijgt Raymond Atteveld, assistent-trainer bij Roda het op zijn heupen. Hij grijpt de fotograaf stevig bij de keel en voegt hem toe dat hij nu moet kiezen: ‘Oprotten of tandjes rapen’.
Atteveld wordt tot kalmte gemaand en druipt af.
Smeets, die niet echt een voetbalfotograaf is, was eerder verbaasd dan boos.
Hij zal geen aanklacht indienen.