Tulpen naar Amsterdam en Haarlem

Naar aanleiding van Tulpengoud, het project van journaliste Marie Louise Schipper en fotograaf/filmmaker Leo Erken, staat er dit weekeinde een collectie speciale tulpen in het Frans Hals Museum en het Foam.
De bloemen in het Frans Hals Museum zijn er op 3 mei neergezet en blijven te zien tot ze zijn uitgebloeid. De tulpen staan in vazen van Nina Veluwenkamp. Op 6 en 7 mei kunnen bezoekers van het Amsterdamse Foam deze extra-grote tulpen bekijken en aanraken. Bij het afscheid mogen er een paar worden meegenomen.

Schipper en Erken werken al geruime tijd in de wereld van Neerlands’ trots. Door hun bijzondere contact met kwekers als Jan Ligthart, Arie & Jack Vriend, Mark Ruiter & Axel Vroling (Marax) en Jan Bakker kunnen zij hun enthousiasme voor de tulp met de museumbezoekers delen.

Een selectie foto’s uit het boek Tulpengoud, een documentaire over drie Noord-Hollandse families die tulpen kweken en veredelen , is te zien in het Frans Hals Museum (tot 28 mei) en in het Julianapaviljoen van de Keukenhof (tot 19 mei).

• Informatie over dit project: www.tulpengoud.nl