Tussenstand: 35 duizend bezoekers voor World Press Photo

De World Press Photo 2011 tentoonstelling heeft al meer dan 35.000 bezoekers getrokken sinds eind april, aldus een persbericht. De World Press Photo tentoonstelling is nog tot en met 19 juni te bezichtigen in De Oude Kerk in Amsterdam. In de tentoonstelling zijn de winnende beelden van de jaarlijkse World Press Photo wedstrijd te zien.
Het persbericht vervolgt:

De World Press Photo kiosk, bestaande uit meerdere multimediastations, geeft de bezoekers dit jaar weer toegang tot achtergrondinformatie over alle winnende foto’s en interviews met de winnende fotografen en de juryleden. Er worden op aanvraag ook rondleidingen gegeven voor groepen in het Nederlands en Engels. Het 2011 jaarboek met de winnende foto’s is in zeven talen verkrijgbaar bij de balie van De Oude Kerk, via de website van World Press Photo en bij diverse boekhandels.

De World Press Photo tentoonstelling bevat de beelden van de 54 prijswinnaars, onder wie dit jaar drie Nederlanders; Joost van den Broek, Chris Keulen en Martin Roemers. Er zijn negen verschillende categorieën te onderscheiden: Hard nieuws, Reportage, Mensen in het nieuws, Sport, Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Portretten, Kunst & Entertainment en Natuur.

Bezoekersinformatie
· Periode: 22 april t/m 19 juni 2011
· Locatie: De Oude Kerk, Oudekerksplein, Amsterdam
· Openingstijden: maandag t/m zaterdag, van 10.30 uur tot 17.30 uur, zondag van 13.00 uur tot 17.30 uur. Koninginnedag gesloten.
· Toegangsprijzen: €7,50 (volwassenen) en €5,50 (kinderen t/m 12 jaar, 65+, Stadspas, CJP, cultuurkaart en studentenkaart). Gratis voor I Amsterdam Card- en Museumkaarthouders.
· Rondleidingen (op aanvraag) in het Engels of Nederlands van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 16.00 uur. Voor reserveringen en meer informatie: exhibitions@worldpressphoto.org

Behalve in Amsterdam zal de jaartentoonstelling in Nederland ook te zien zijn in onder andere Eindhoven, Groningen, Naarden, Maastricht en Utrecht. Kijk voor meer informatie over nieuwe locaties en data op www.worldpressphoto.org/exhibitions.