Twee ‘Awards’ open voor inschrijving

De Hasselblad stichting en ING Real Estate nodigen professionele fotografen uit deel te nemen aan hun competities.

De inschrijvingsperiode voor de Real Photography Award van ING is verlengd. Fotografen kunnen nu tot 1 september werk insturen. Fotografen mogen drie foto’s opsturen: één voor de wedstrijd en twee ’ter ondersteuning’. De gekozen thema’s zijn: natuur, ontwikkeling en architectuur. Uit de inzendingen worden er 30 geselecteerd voor een ‘exclusieve’ expositie. De organisatie brengt dan tevens een catalogus met deze foto’s uit. Dit is de eerste editie van deze tweejaarlijkse prijs. De winnaar ontvangt 50.000 euro.

De Hasselblad Masters Award heeft een nieuwe opzet. Het is de eerste keer dat deze competitie open staat voor fotografen die geen Hasselblad gebruiken. De organisatie is op zoek naar fotografen die werken met groot- of midden-formaatcamera’s. Zij moeten langer dan drie jaar als professioneel fotograaf werkzaam zijn. Voor het jaar 2008 wil de organisatie negen ‘Masters’ selelecteren.

Daarnaast is de competitie uitgebreid met de ‘up and coming’ categorie. Die is bedoeld voor jonge fotografen die 51 of meer procent van hun inkomen in de fotografie verdienen. Deze categorie staat ook open voor gebruikers van 35 mm materiaal of het digitale equivalent daarvan.

De stichting selecteert uiteindelijk 10 winnaars die gedurende twee perioden de beschikking krijgen over een H3D-camera. Tijdens de eerste periode voor eigen gebruik, tijdens de tweede om beelden te maken voor een speciaal ‘Masters Commemorative’-boek, dat in het najaar van 2008 zal verschijnen.

De organisatie is geïnteresseerd in een breed palet aan thema’s: ‘Fine Art, Nature/Landscape, Social/Wedding, Portrait, Fashion, Editorial, Product, Architecture en General Photography’.

• Voor details over de Hasselblad Masters, zie: www.hasselblad.com

• Informatie over en inschrijvingen voor de Real Photography Award, zie: www.realphotographyaward.com