Twee Nederlanders en Belgische maken kans op Sony Award

De finalisten van de Sony World Photography Awards 2009 zijn bekend. Een persbericht meldt dat 44 fotografen uit 22 verschillende landen zijn genomineerd en meedingen naar L’Iris d’Or en de titel Sony World Photographer van het jaar. Onder hen zijn twee Nederlandse professionele fotografen en een Belgische.
De inzending van de Nederlander Roderik Henderson won in de categorie beeldende kunst / portretten de eerste prijs, terwijl de derde prijs is toegekend aan Hans de Vries. In de categorie Mode is de tweede prijs toegekend aan Jessica Hilltout. De professionele finalisten maken kans op 25 duizend dollar en een complete Sony Alpha camera-uitrusting. De winnende amateurfotograaf wordt uiteindelijk gekozen uit acht finalisten en krijgt een geldprijs van 5000 euro en een Sony camera-uitrusting.

Alle genomineerde foto’s worden tentoongesteld tijdens het Sony World Photography Awards festival in Cannes. Op donderdag 16 april 2009 wordt de uiteindelijke winnaar van L’Iris d’Or bekendgemaakt.

De Sony World Photography Awards zijn gericht op bevordering van het werk van fotografen over de hele wereld. Het werk van de winnaars in de professionele en amateurcategorie wordt tentoongesteld in galeries en steden in een groot aantal landen.

Meer bij Sony: SPWA 2009 Winning Images Announced

www.jessicahilltout.com

www.hansdevriesfotografie.nl

www.roderikhenderson.com