Twee nieuwe sites voor burgerjournalistiek aangekondigd

Zowel Ilse Media als het samenwerkingsverband tussen PCM en Talpa openen in de komende weken een website waarop burgers hun nieuwsfoto’s kwijt kunnen, zo meldt het groepsweblog De Nieuwe Reporter.
De site van PCM en Talpa heet Skoeps.nl en richt zich op de burgerjournalist met nieuwswaardige foto’s en filmjes. De redactie van site wil een netwerk van vijfhonderd ‘jonge Skoep-reporters’ opbouwen, die twee primeurs per week moeten gaan afleveren. Daarnaast rekenen ze op duizenden gelegenheids-Skoepers.

Dit initiatief krijgt concurrentie van Ilse Media, eigenaar van de veelbezochte
website Nu.nl. Die nieuwssite krijgt elke dag al meer dan honderd foto’s aangeboden. Omdat slechts een klein deel ervan gebruikt wordt ligt een aparte burgerjournalistieke site voor de hand, zo meent de directie van Ilse Media.
Villamedia meldt dat de nieuwe webplek Hier.nl gaat heten.

Skoeps.nl en Hier.nl zullen dan de tweede en de derde burgerjournalistieke sites in Nederland zijn, want al in maart van dit jaar werd Mobilereporters.org gelanceerd. Deze site, die is opgestart met steun van de Digitale Pioniers regeling van Stichting Nederland Kennisland, richt zich met name op jongeren.

• Over de inspiratiebron voor deze initiatieven berichtte Photoq:Nieuw Brits foto-agentschap richt zich uitsluitend op amateurs