Twee prijzen voor Anouk Kruithof in Hyères

Anouk Kruithof heeft twee prijzen in de wacht gesleept tijdens het mode- en fotografie-festival in het Zuid-Franse Hyères. Het gaat om de hoofdprijs voor het onderdeel fotografie en de SVA Photo Global prijs.

De juryprijs van Hyères geeft de winnaar, behalve de eer, de mogelijkheid om volgend jaar een expositie te maken tijdens het festival. De andere prijs biedt de mogelijkheid om een jaar ‘in residence’ te studeren aan de School of Visual Arts (SVA) in New York gedurende het komende collegejaar. Die laatste prijs wordt vergeven door Steven Frailey, leider van de afdeling fotografie aan de SVA.

Anouk Kruithof mailt in een reactie over de SVA-prijs: ‘Het is verder heel vrij en maar een paar uren les per week, hele goede faciliteiten hoorde ik en de ervaring New York is natuurlijk het belangrijkst, dus ik ga verhuizen uit Berlin naar New York, leuke move!’

De prijs van het festival is bepaald door een tienkoppige jury, onder wie Foam-curator Colette Olof en Offprint-organisator Yannick Bouillis. Kruithof mailt hierover: ‘Ik liet mijn krantje The daily exhaustion daar zien op een grote stapel voor mensen om mee te nemen en een installatie uit de pagina’s van het krantje, maar ik heb wel gewonnen voor al mijn werk van de afgelopen 5 jaar denk ik. Twee dagen lang heb je gesprekken met de jury over je werk, variërend van half uur tot 2 uur ongeveer… (Winfreid Heininger, Kodoji Press, waar mijn krantje is uitgegeven heeft zich terug getrokken te
stemmen, dus daar was ik wel blij mee, want tja, ik weeet als je met elkaar samenwerkt is het niet zo eerlijk natuurlijk….)’

Ook de Nederlandse fotografen Kim Boske, Awoiska van der Molen en Marc Philip van Kempen namen deel aan Hyères 2011.

The Daily Exhaustion

www.anoukkruithof.nl

Overige deelnemers en juryleden Hyères

SVA Photo Global

Videoverslag festival bij Vogue: