Tweede Bredase Photo Fair onder de laat-gotische gewelven

Op 17 september opent de tweede aflevering van het fotofestival Breda Photo. De Breda Photo Fair, een beurs voor ‘kunstfotografie’ en ‘boeken samengesteld op het vlak van de kunstfotografie’ vindt plaats in het weekeinde van 23 tot en met 25 september.
Voor dit evenement is een bijzondere locatie geregeld: de laat-gotische Grote Kerk van Breda, volgens de organisatie het mooiste gebouw van de stad.
Er zal veel aandacht aan de inrichting van de beurs besteed worden en de organisatoren verwachten dat de kwaliteit van het aanbod hoog zal zijn.
Tevens roepen zij ‘onafhankelijke kunstfotografen’ op hun werk te komen presenteren. Mits zij nog geen vertegenwoordiging hebben en bereid zijn hun werk ter beoordeling aan de keuringscommissie voor te leggen.
Het festival loopt van 17 september tot 23 oktober en heeft de titel ‘Onwerkelijke Schoonheid’ meegekregen.
Er zijn tentoonstellingen in de Beyerd, het Breda’s Museum en Lokaal ’01, benevens enkele tientallen kleinere exposities op diverse locaties.
De Fotohal geldt als hart van het festival, met kortlopende expo’s, lezingen, workshops, performances en ontmoetingen met fotografen en fotoliefhebbers.
Het festival organiseert tevens een amateurweekend en een jongerenproject.
Breda Photo werkt samen met de Rotterdamse en Antwerpse fotomusea.

Meer info op www.bredaphoto.nl