Tweede Dag van de Fotografie in Pakhuis De Zwijger

Op de tweede editie van de Dag van de Fotografie, 21 oktober, staat Pakhuis de Zwijger in Amsterdam weer in het teken van de fotografie. Met lezingen en workshops door bekende fotografen uit binnen- en buitenland. Ook jong talent krijgt in de talentroom de kans om door te breken bij het grote publiek, aldus het persbericht.
Het bericht vervolgt:

Fotografen aan het woord
Onder de sprekers bevinden zich grote namen, zoals de documentairefotografen Ed Kashi en Donald Weber van het befaamde agentschap VII. De Amerikaanse fotograaf Ed Kashi is een van de zes fotografen die meewerkt aan The Sweet and Sour Story of Sugar, een fotografieproject van Noorderlicht over suiker en globalisering. De internationaal vermaarde Iraanse fotograaf Newsha Tavakolian kan haar werk niet meer doen zoals zij wil. ‘Dat dwingt je tot andere manieren om je verhaal te vertellen’, zo omschrijft ze haar oplossing. Hoe ze dat doet, legt ze uit op de Dag van de Fotografie. Catwalkfotograaf Peter Stigter behoort tot de wereldtop. Of beter: Team Peter Stigter. Zijn geoliede machine van 9 tot 12 mensen verslaat de belangrijkste fashionweeks over de hele wereld. Hij geeft een kijkje in de keuken van zijn team en vertelt over innovatie, technologie en ondernemerschap.

Ondernemende creatieven
Fotograaf Donald Weber komt naar Nederland om een workshop ‘Grant Writing’ te geven. Tijdens deze workshop leer je als fotograaf hoe je succesvol subsidies kan aanvragen. Daarmee zet hij de toon voor de andere workshops. Marieke van der Velden laat de bezoekers kennismaken met blending: ondernemerschap met creativiteit en Michel Szulc Krzyzanowski laat op unieke wijze zien hoe een fotograaf succes boekt.

In de studio van Pakhuis de Zwijger gaan vakgenoten onder leiding van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ) discussiëren over vijf verschillende ontwikkelingen binnen de fotografie.

Ontmoetingsplek
Tijdens de dag van de fotografie zal het fotoproject FEEST, een samenwerkingsproject tussen nrc.next en Hollandse Hoogte, in zijn geheel worden getoond. Ruim 70 Hollandse Hoogte-fotografen maakten een reportage met het thema ‘feest’. In de weken voorafgaand aan de Dag van de Fotografie zal nrc.next ruimschoots aandacht schenken aan het FEEST-project. Verder kunnen de bezoekers zich gedurende de dag laten portretteren door een topfotograaf, onder andere door Merlijn Doomernik of Karoly Effenberger. Op de fotoboekenmarkt zullen nieuwe fotoboeken worden gepresenteerd.

Kaartverkoop
Online kaarten zijn vanaf woensdag 21 september te verkrijgen via www.dedagvandefotografie.nl. De entreeprijs bedraagt € 15,00 in de voorverkoop en € 20,00 aan de deur. De Dag van de Fotografie is een initiatief van fotobureau Hollandse Hoogte en wordt georganiseerd in samenwerking met de Fotografenfederatie, PhotoQ, BNO en nrc.next.

De Dag van de Fotografie | vrijdag 21 oktober | 10:00 tot 18:00 uur | Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
www.dedagvandefotografie.nl
Facebook: https://www.facebook.com/pages/De-Dag-van-de-Fotografie/217733974915296